December


Bardienst
Beste barman/vrouw,

Hierbij het nieuwe schema voor de bar. Mocht je niet kunnen, dan graag zelf even ruilen.

Het is de bedoeling, dat je ongeveer rond 21:30 uur de bar opent. Houdt zelf een beetje in de gaten wanneer de vaste barhangers de zaal uit gaan.

We zouden het op prijs stellen, dat je als je ook wat te 'knabbelen' regelt. Je kunt hiervoor ook wat afnemen vanuit het assortiment van de bar. Ik heb begrepen dat het niet de bedoeling is dat je zelf iets meebrengt wat ook in het assortiment van de bar zit. De opbrengst van het hapjes potje mag je aan het einde van de avond meenemen.


Mochten er nog vragen of suggesties zijn dan hoor ik die graag.

Jan

donderdag 6 december 2018RonNee
donderdag 13 december 2018WenckeJa
donderdag 20 december 2018HansNee
donderdag 3 januari 2019AnneNee
donderdag 10 januari 2019BetsyJa
donderdag 17 januari 2019PaulJa
donderdag 24 januari 2019TheaNee
donderdag 31 januari 2019RonNee
donderdag 7 februari 2019WenckeNee
donderdag 14 februari 2019HansNee


Bardienst

Jeugdbegeleiders en coördinator
Er hebben zich wat wisselingen voorgedaan bij de jeugdbegeleiding. Door omstandigheden is Richard van den Bosch in oktober jl. gestopt als jeugd coördinator. Zijn taken worden tijdelijk waargenomen door Harald Kemper. Binnenkort zullen Richard van Huizen en Kelvin van de Koot gaan meedraaien als jeugdbegeleiders. Daarmee is de bezetting weer op orde.


Nieuwe leden
Sinds de vorige DigiDropper van september jl. hebben we 4 nieuwe leden mogen verwelkomen. Bij de jeugd zijn lid geworden Jesse van den Brink en Luke Lodder en bij de senioren Sandra Dijkstra. Tevens is na een korte afwezigheid Jeannet van Donkersgoed teruggekeerd als lid van onze vereniging! We wensen jullie allen heel veel badminton plezier.

Welkom


Vrij spelen op zaterdag ochtend
Op zaterdagochtend waarop er competitiewedstrijden worden gespeeld is er ruimte om vrij te spelen van 09.30 tot 13.00 uur. Iedereen (jeugd en senioren) is welkom. Afhankelijk van het aantal jeugd- en senioren competitie teams dat een thuiswedstrijd speelt zijn er minimaal 2 en maximaal 4 banen beschikbaar om vrij te spelen.


Verloop competitieseizoen
In de competitie seizoen 2018 – 2019 zijn we met negen teams van start gegaan; vier jeugdteams en één senioren team in de Regiocompetitie en vier senioren teams in de Najaarscompetitie. Helaas hebben we één jeugdteam uit de competitie moeten terugtrekken. Je kunt de verrichtingen en programma’s van de ander acht teams eenvoudig volgen via onze website onder Competitie


Pakjestoernooi
Op donderdag 29 november hebben we voor het eerst een pakjestoernooi gehouden. Sinterklaas en de Pieten hadden het nogal druk, en een bezoek aan de badmintonvereniging zat er niet in. Gelukkig had de jeugdbegeleiding een alternatief verzonnen. Een pakjestoernooi.

In de eerste ronde mochten alle jeugdleden een pakje uitzoeken, maar deze nog niet openmaken. Sowieso waren alle pakjes nog van Jeroen, onze jeugdtrainer, zolang het nog geen 20:15 was. Op de baan moest er een wedstrijd gespeeld worden. Na de eerste ronde wedstrijden begon het de jeugd langzaam te dagen wat de bedoeling was. Bij het openmaken van de pakjes had de een een leuk cadeautje. Maar er waren ook rare cadeautjes zoals schroeven of konijnenvoer. Op de iPad kon er worden aangegeven of je gewonnen of verloren had. Dit leverde allerlij opdrachten op die je met je pakje moest doen. Doorgeven naar links, ruilen met je buurman. Had je de wedstrijd gewonnen dan had je meer kans om je pakje te houden, of een leuk pakje te krijgen. Had je verloren dan kon er van alles gebeuren.

Het leverde nogal wat hilariteit op. Dacht je net een leuk pakje gescoord te hebben, moest iedereen zijn pakje weer doorgeven naar rechts. Om 20:15 was het toernooi afgelopen en welk pakje je dan had mocht je mee naar huis nemen. Gelukkig was er voor iedereen ook nog een chocolade letter zodat je altijd met iets leuks naar huis zou gaan.

Kijk voor meer foto's van het toernooi in het fotoalbum.
pakjestoernooi


OPA zaterdag 13 oktober
Op zaterdag 13 oktober was het de beurt voor onze vereniging om oud papier op te halen (OPA). Na wat puzzelen en bellen stonden er toch 3 badmintonners en een gewillig familielid in de vroegte bij de milieustraat te wachten. Karin Kampert, Rinus, Paul en de neef van Gerard hadden de eer om Bijsteren en de granenbuurt ten westen van de Roosendaalseweg een bezoek te brengen achterop de vuilniswagen. Het weer was goed zoals de hele zomer al, iets fris met een zonnetje. Maar met dit werk wil je geen warm weer hebben. Droog is wel fijn met al dat papier.
Karin en Paul bemande de ene wagen en Rinus en de neef van Gerard de andere. Het is goede training steeds op en van de vrachtwagen springen en dozen, zakken, of kratten papier in de wagen te mikken. Ook samen werken wordt goed geoeffend. Wanneer en wie duk op de knop om weer een lading te persen. Ook taktiek blijkt belangrijk, sta ik links of rechts want je weet nooit aan welke kant het meeste staat.
Halverwege was er even een moment om te rusten met koffie of thee en een lekkere koek. Aan het eind gingen we samen op richting Ermelo om het papier te storten, en te horen hoeveel noeste arbeid we nu verzet hebben. Hoewel het niet de bedoeling is, kunnen we het niet laten om er toch een kleine wedstrijd van te maken. Op de tweede plek is Team Rinus gekomen met 6600 kg. Maar de kampioenen waren Karin en Paul met 6670kg.

OPA


Rabobank Clubkas Campagne

WelkomDe Rabobank Clubkas Aktie van dit jaar heeft onze vereniging 251 euro opgeleverd. Hartelijk dank aan iedereen die op onze vereniging heeft gestemd!


Stuif es in
Het kalenderjaar loopt op z’n eind. Sinterklaas vertrekt al bijna weer naar Spanje en Kerst en Oud & Nieuw staan voor de deur. Op donderdag 27 december as is er geen badminton. Maar op donderdag 3 januari wel. Dan is er bij zowel de jeugd als de senioren een instuif. Dus begin het nieuwe jaar goed door dan al je vrienden en vriendinnen mee te nemen!

Bij de senioren is dit de avond om eens een introducee mee te nemen. Of als introducee in te stuiven en kennis te maken met badminton of het racket weer eens op te pakken.

De vereniging zorgt dat er rackets zijn, dus daar hoeft niemand zich druk over te maken.
2018


2017


2016


2015


2014