Juni


Viering 40 jarig jubileum
Op 23 en 24 mei is het 40 jarig jubileum van de vereniging groots gevierd met eten, drinken, sporten en entertainment.

Donderdag trapte de jeugd de festiviteiten af. Er werd begonnen met een goede, niet helemaal gezond maar wel lekker, goud gele maaltijd. Na de vette hap waren er er vette prijzen te winnen tijdens de bingo. Zelfs toen er nog maar drie balletjes in het bingorad zaten was er nog niemand die een volle bingokaart had. Lekker spannend! Wat is een feestje zonder cadeautje? De vereniging is jarig en trakteerde alle jeugdleden op een club T-shirt met hun eigen naam. Als laatste onderdeel van de avond waren er twee aktiviteiten. De ene groep deed spelletjes met shuttles of ging badmintonnen op de baan. De andere groep ging rolstoelbasketballen. Dat is nog helemaal niet zo makkelijk, dus eerst maar even oefenen. Eerst zonder bal lekker rollen. Daarna met bal. Toen er genoeg geoefend was werd het tijd voor een wedstrijdje. Nadat halverwege de groepen gewisseld waren en iederen lekker bezig was geweest was de jeugd echt toe aan een ijsje.

Jeugd


Vrijdag was het de beurt aan de senioren en oud leden. Eerst een uitgebreide inloop waar bij iedereen kon zien dat we geen spat zijn veranderd. Herinneringen weren opgehaald en nieuwe ervaringen uitgewisseld. Nadat de feestcommissie hier en daar een interviewtje had afgenomen mochten ook de senioren de zaal in om te rolstoelbasketballen. Men kreeg eerst les van Paul Toes. Voordat we eigenlijk de kneepjes van het rolstoelbasketbal onder de knie hadden werden de wedstrijdjes gestart. Uiteraard werd het weer bloedfanatiek, maar er zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen. Na al dat sporten werd het tijd voor de innerlijke mens. Piet en Els opende het buffet en snel daarna volgde de rest. Als afsluiting was er nog een zanger die de avond muzikaal omlijstte.

Senioren


Voor alle aanwezige oud leden waren er tegoedbonnen om in de loop van dit kalender jaar op donderdag te komen spelen. Foto's van de avonden zijn te vinden in het fotoboek.


Puttense Sportmarathon
Vrijdag 28 en zaterdag 29 juni a.s. vindt weer de Puttense Sportmarathon plaats.

Onze vereniging verzorgt ook dit jaar weer het onderdeel Badminton van de Puttense Sport Marathon. Het spektakel vindt plaats op zaterdag 29 juni tussen 11.30 en 14.30 uur plaats in Sporthal De Putter Eng. We hebben nog een groot aantal vrijwilligers nodig (tellers, scores bijhouden, bardienst) om dit sport evenement te doen slagen. Naast senioren zijn ook jeugdleden van 14 jaar en ouder zijn zeer welkom om te komen helpen. Je kunt je opgeven bij Caren Rooze ( ).

TelmapBadminton-buiten-festivals in de zomerperiode

Badminton-festival

Badminton Nederland organiseert de komende maanden een aantal hele leuke Badminton festivals. Deze evenementen vinden buiten plaats op zeer aparte locaties en zijn bedoeld als een (gratis) uitje voor de hele familie.

Een overzicht waar en wanneer de festivals plaatsvinden is te vinden op https://www.badminton.nl/evenementen
Basis Opleiding Badminton voor de jeugd
In april en mei is er door de jeugd weer geoefend voor het diploma BOB (Basis Opleiding Badminton). Komende weken zal trainer Jeroen beoordelen welke spelers voldoende vorderingen hebben gemaakt om deel te nemen aan het examen.


Nieuwe leden
In april hebben we weer twee nieuwe jeugdleden verwelkomd; Frances Eggleston en Esmee van Nijhuis. We wensen jullie heel veel spelplezier.

Welkom


Jeugd Regio-competitie 2019/2020
Medio september a.s. start de Jeugd regio-competitie weer. We hebben 3 teams kunnen opgegeven. Het is nu even afwachten of het de Regio-afdeling van Badminton Nederland lukt om een goede poule-indeling naar leeftijd en sterkte te maken. Zoals gebruikelijk zullen de wedstrijden op zaterdag worden gespeeld (Thuiswedstrijden aanvang 09.30 uur).

Begin september zullen we een bijeenkomst organiseren voor de ouders van de jeugdleden die meedoen aan de regio-competitie.

Senioren najaars-competitie 2019
De inschrijving voor de teams van de senioren najaars-competitie is nog niet open gesteld. We verwachten dat we drie of vier teams kunnen samenstellen en opgeven.


Laatste en eerste speelavond
Donderdag 27 juni is de laatste speelavond van dit seizoen. We wensen ieder een hele goede, mooie, gezonde en sportieve zomerperiode. Op donderdag 5 september a.s. start de badminton weer.


Welkom


2019


2018


2017


2016


2015